Androsurgery

Η Androsurgery® είναι μία ιατρική συσκευή που εφαρμόζεται εξωτερικά στο πέος. Σε συνδυασμό με τους ιστούς του πέους δημιουργεί μία ελαφριάς μορφής έλξη στο πέος μέσω μίας σταδιακής και προσαρμοζόμενης δύναμης σύμφωνα με τις ανάγκες του ασθενούς.

Ενδείκνυται για αισθητικές και ιατρικές εφαρμογές.

Σημείωση: Πριν από την πρώτη χρήση του, θα πρέπει να επισκεφθείτε τον Γιατρό σας και να ακολουθήσετε τις υποδείξεις του.

Το Androsurgery® αποτελείται από μία πλαστική βάση δακτύλιο, δύο μεταλλικές ράβδους με εσωτερικά ελατήρια ένα πλαστικό στήριγμα για τον κορμό του πέους και ένα πλαστικό στήριγμα στο άνω μέρος με μια ταινία σιλικόνης. Τα πλαστικά μέρη αποτελούνται από POM (ένα συνθετικό υλικό το οποίο δεν επηρεάζεται από εύφλεκτα υγρά όπως το αλκοόλ). Η ταινία είναι από σιλικόνη ιατρικής ποιότητας. Τα ελατήρια είναι από ατσάλι και οι ράβδοι από αλουμίνιο χειρουργικών χρήσεων. 

Σημείωση: Όλα τα υλικά και τα εξαρτήματα της εν λόγω συσκευής έχουν κατασκευαστεί βάσει των προτύπων διαχείρισης ποιότητας (ISO:13485:2003 και ISO 9001:2008), συμμορφώνονται ως προς τις απαιτήσεις της βιο-συμμόρφωσης και είναι μη κυτταροτοξικά (αντίστοιχο ISO 10993), η χρήση της συσκευής δεν ενέχει κάποιον κίνδυνο για την υγεία. 

ΚΥΡΤΩΣΗ ΠΕΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΣΟΣ PEYRONIES

Βασικές Ιατρικές Πληροφορίες

Το πέος αποτελείται από δύο στήλες σπογγώδους ιστού που ονομάζεται corpus cavernosa (σηραγγώδη σώματα) και ένα σωλήνα ο οποίος ονομάζεται ουρήθρα από όπου τα ούρα βγαίνουν από το σώμα. Αυτά τα corpa cavernosa (σηραγγώδη σώματα) περιβάλλονται από ένα στρώμα ελαστικού ιστού που ονομάζεται tunica albuginea.

Yπάρχουν 2 είδη κύρτωσης του πέους:

  • Η νόσος Peyronie’s (εμφανίζεται σε μεγαλύτερες ηλικίες , συνήθως στην 5η δεκαετία )
  • Η συγγενής κύρτωση πέους (εμφανίζεται σε νεώτερους άνδρες και όπως γίνεται εμφανές και από το όνομα της , είναι συγγενούς αιτιολογίας)

 Η Νόσος Peyronie ή σκλήρυνση πέους είναι μία διαδικασία της οποίας η αιτία είναι άγνωστη (αν και συνήθως είναι μετατραυματικής αιτιολογίας ) και χαρακτηρίζεται από μία σκληρή ινώδη ταινία πάνω από την tunica albu­ginea ή/και στο εσωτερικό των σηραγγωδών σωμάτων του πέους. Αυτές οι ταινίες είναι συνήθως ετερόπλευρες (μόνο στη μία πλευρά του πέους) και έχει ως αποτέλεσμα το πέος να αποκτά μία κύρτωση κατά τη στύση.

Τα πιο συνήθη συμπτώματα είναι η παραμόρφωση του πέους, πόνος κατά τη στύση και στυτική δυσλειτουργία. Αφορά, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες ιατρικές μελέτες, το 15% του ανδρικού πληθυσμού, με το πλείστο των περιπτώσεων να εμφανίζεται σε άντρες ηλικίας 45 ως 60 ετών.

Θεραπευτικές επιλογές:

  • Andropeyronie®: μη χειρουργική ιατρική συσκευή που εφαρμόζεται στο πέος ασκώντας έλξη και διάταση των σηραγγωδών σωμάτων  προκαλώντας  μείωση της κύρτωσης έως και 50%.
  • Χειρουργική επέμβαση: υπάρχουν διάφοροι τύποι χειρουργικής αποκατάστασης του νοσήματος αυτού, οι οποίοι όμως σχεδόν στο σύνολο τους προκαλούν μείωση του λειτουργικού μεγέθους του πέους. Η σμίκρυνση του πέους είναι πάντα μία από τις παρενέργειες αυτής της θεραπείας και για να αποφευχθεί αυτό πρέπει να χρησιμοποιείται μία συσκευή επιμήκυνσης του πέους (Αndrosurgery®).

H συγγενής κύρτωση του πέους εμφανίζεται στους νέους άνδρες. Αυτή η κατάσταση οφείλεται στο ότι τα corpa cavernosa (σηραγγώδη σώματα) μεγάλωσαν περισσότερο από την ουρήθρα, έτσι το πέος κυρτώνει προς τα κάτω ή προς το πλάι κατά την ώρα της στύσης. Οι επιλογές θεραπείας είναι η χειρουργική επέμβαση ή/και εφαρμογή του Andropeyronie® για 6 μήνες. 

  1. ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

  • Θεραπεία της νόσου Peyronie’s και διόρθωση άλλων συγγενών κυρτώσεων του πέους.
  • Για μετεγχειρητική αγωγή ύστερα από κάποιες ουρολογικές επεμβάσεις (ριζική προστατεκτομή, χειρουργικές επεμβάσεις πέους, τραυματισμό, κάταγμα πέους κτλ) για να αποφευχθεί η σμίκρυνση του πέους που προκαλείται εξαιτίας πιθανής συρρίκνωσης της ουλής.

Αντενδείξεις: Ασθενείς με αρρύθμιστο διαβήτη, έρπη στα γεννητικά όργανα, σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες, ουρηθρίτιδα, δερματίτιδα, καρκίνο των όρχεων, οξεία βακτηριακή λοίμωξη του προστάτη αδένα , βουβωνοκήλη , καρκίνο του λεμφικού συστήματος, λέμφωμα, παραπληγικοί, τετραπληγικοί. Τα αποτελέσματα θα είναι λιγότερο εμφανή ή και ανύπαρκτα αν συνυπάρχουν σοβαρές διαταραχές στα επίπεδα τεστοστερόνης. Δεν συνιστάται σε άτομα νεότερα των 18 χρόνων.

Για τις ως άνω περιπτώσεις συμβουλευτείτε τον Γιατρό σας.

 Παρενέργειες: Η Androsurgery® έχει σχεδιαστεί ειδικά για ιατρική χρήση, ενώ δεν προκαλεί τυχόν παρενέργειες, αρκεί να χρησιμο­ποιείται σωστά σύμφωνα με τις υποδείξεις που περιγράφονται στο εγχειρίδιο οδηγιών.

  1.   ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ Androsurgery® (ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ)

Αν η εγχείρηση είναι απλή, συνιστάται να αρχίσετε τη χρήση του Androsurgery® 15 ημέρες μετά την εγχείρηση.

Αν η εγχείρηση είναι πιο δύσκολη, συνιστάται να αρχίσετε τη χρήση του Androsurgery® 1 μήνα μετά την εγχείρηση.

Να συμβουλεύεστε πάντα το χειρουργό σας έτσι ώστε να μπορεί να σας συμβουλεύει σχετικά με το πότε μπορείτε να αρχίσετε τη χρήση του Androsurgery® και σχετικά με τη διάρκεια της χρήσης.

Η κοινή θεραπεία, εκτός από την περίπτωση διαφορετικής ιατρικής συνταγής συνίσταται σε 2 περιόδους:

  • Περίοδος προσαρμογής η οποία διαρκεί 15 ημέρες. Η περίοδος αυτή συνίσταται στην εξοικείωση τόσο την δική σας , όσο και τον ιστών του πέους, με την παρατεταμένη έλξη που προκαλεί η συσκευή και είναι εντελώς εξατομικευμένη. Ακολουθείστε τις οδηγίες χρήσης και τις οδηγίες του γιατρού σας.
  • Περίοδος εξέλιξης η οποία αποτελείται από 3 φάσεις : Αρχική εξελικτική φάση (1ος και 2ος μήνας, μέση φάση (3ος και 4ος μήνας) και τελική εξελικτική φάση η οποία ξεκινάει τον 5ο μήνα.

Οποιαδήποτε απόκλιση από το πρόγραμμα θεραπείας μπορεί να αλλάξει τα εφικτά αποτελέσματα

Scroll to Top